Wydawnictwa

VOUCHERY UPOMINKOWE - cena 20 zł

REGULAMIN KORZYSTANIA Z VOUCHERÓW:

1. Voucher jest formą karty podarunkowej na okaziciela i uprawnia do jednorazowego zwiedzania Muzeum Chleba, Szkoły i Ciekawostek w Radzionkowie.

2. Voucher jest ważny 6 miesięcy od daty zakupu.

3. Użytkownik vouchera zobowiązany jest do rezerwacji terminu wykorzystania vouchera telefonicznie (+48 32 387 17 60) lub mailowo (biuro@muzeum-chleba.pl).

4. Voucher można zakupić w kasie Muzeum Chleba, Szkoły i Ciekawostek w Radzionkowie – ul. Nałkowskiej 5, 41-922 Radzionków k/Bytomia lub online - wysyłając e-mail na adres biuro@muzeum-chleba.pl. W odpowiedzi kupujący otrzymuje numer konta bankowego do przelewu należności za voucher.

Voucher online można otrzymać w wersji:

- elektronicznej (format pdf) – voucher należy wydrukować i okazać w kasie Muzeum w dniu zwiedzania ,

- papierowej – przesłany pocztą pod wskazany adres (uwaga: do ceny vouchera doliczana jest opłata za przesyłkę w wys. 5 zł).

5. Wartość vouchera jest zgodna z ceną odpowiadającego mu biletu do Muzeum.

6. Płatności za voucher można dokonać gotówką, kartą płatniczą lub przelewem (voucher online).

7. W dniu zwiedzania voucher należy okazać w kasie Muzeum.

8. Nie ma możliwości zwrócenia zakupionego w  Muzeum Chleba, Szkoły i Ciekawostek vouchera ani zrealizowania go po upływie daty ważności. 


Zachęcamy Państwa do zakupu następujących pozycji wydawniczych:

1. Gra planszowa "Od ziarenka do bochenka"; oprawa kartonowa - cena 19 zł

2. Gra planszowa "Od ziarenka do bochenka"; oprawa foliowa - cena 9 zł

 

3. Karty "Piotruś" z całym cyklem "Od ziarenka do bochenka" - cena 5 zł


                                                                                                                                

                                                                                                                                

Nasz kochany Śląsk! Tu żyjemy, pracujemy.

Polecamy dwie pozycje wydawnicze Muzeum Chleba, Szkoły i Ciekawostek w Radzionkowie:

Nasz Śląsk. Bytom Rozbark - cena 25 zł

wewnątrz: płyta DVD z Rozbarskimi Podaniami

Pomysłodawca ksiązki i wydawca: Piotr Mankiewicz

Wydawnictwo Muzeum Chleba, Szkoły i Ciekawostek w Radzionkowie

Oprawa: miękka

Liczba stron: 152

Czarny chleb - historia kopalni Heinitz/Rozbark 1863-2004 - cena 12 zł

autor: Franciszek Zastawnik

Wydawnictwo Muzeum Chleba, Szkoły i Ciekawostek w Radzionkowie

Oprawa: miękka

Liczba stron: 88

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

 

NOWOŚĆ! Majstersztyk Chleba - cena 32 zł

Pod redakcją Piotra Goszczyckiego

Wydawnictwo Literacka PKP-Jazda

Oprawa: miękka

Liczba stron: 411

     

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

Wyrób pieczywa wcale nie jest umiejętnością zarezerwowaną wyłącznie dla piekarzy. Każdy z nas może upiec chleb czy bułki samodzielnie w domu.

Przedstawiamy Państwu trzy pozycje książkowe, które zawierają niezbędne informacje, potrzebne Państwu do wyrobu pieczywa w domu.

Znajdziecie Państwo w nich zarówno przepisy, jak również praktyczne porady.

Pieczywo własnoręcznie wyrobione nie tylko lepiej smakuje, ale także jest zdrowe, pozbawione przemysłowych ulepszaczy.

Przysmaki wiejskiej piekarni

domowe chleby, bułki, chałki - cena 25 zł

autor Zbigniew Prokopczuk

Wydawnictwo: Olimp Media

Oprawa: twarda

Liczba stron: 128

Chleb. Domowy wypiek - cena 30 zł

autor Andrzej Piedoruk

Wydawnictwo: Dragon Sp. z o. o.

Oprawa: twarda

Liczba stron: 112

Chleb. Domowy wypiek - cena 35 zł

autor Magdalena Kudzia

Wydawnictwo: SBM sp. z o. o.

Oprawa: twarda

Liczba stron: 240

 

Dodatkowo polecamy książkowe wydanie:

Księga chleba - cena 40zł

autor Magdalena Adamczewska, Maria Kunda, Andrzej Fiedoruk, Andrzej Zarzycki

Wydawnictwo: Zysk i S-ka

Oprawa: twarda

Liczba stron: 203

 

„Księga chleba to coś więcej niż przepisy i odrobina historii. To pachnące opowieści o pięknym, choć trudnym zawodzie piekarza. To również historia i życie codzienne ludzi, którzy do dnia dzisiejszego tradycyjnie wypiekają chleb dla całej swojej rodziny, to wspomnienia, w których chleb kojarzy się z dzieciństwem i drogą do domu. To księga zapachów, pięknych opowieści, wycieczek w dawne czasy. Zbiór najciekawszych informacji o chlebie podany w lekkiej, bogato ilustrowanej formie.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zamówienia i dostawa

Wszystkie wydawnictwa muzealne można nabyć bezpośrednio w siedzibie Muzeum Chleba, Szkoły i Ciekawostek przy ul. Nałkowskiej 5 w Radzionkowie.

Prowadzimy również sprzedaż wysyłkową. Kontakt w sprawie zamówień publikacji muzealnych: biuro@muzeum-chleba.pl

Przesyłki wysyłamy za pobraniem lub po uprzednim wpłaceniu należności na konto: 

Mankiewicz Sp.j. Nałkowskiej 5, 41-922 Radzionków, 

 Santander 26 1090 2011 0000 0005 3206 1609


Koszty wysyłki kurierem FedEx:

- przelew 17 zł

- za pobraniem 19 zł

 

« powrót na stronę główną

Wydarzenia »

EUROPEJSKIE DNI DZIEDZICTWA 2019

30-08-2019

Serdecznie zapraszamy na

Europejskie Dni Dziedzictwa 2019

...
zobacz wiecej »

INDUSTRIADA 2019

16-04-2019

Na tegoroczną, jubileuszową X edycję INDUSTRIADY

zapraszamy w sobotę 8 czerwca 2019 r. 

Bawmy się wspólnie na INDU-balu! ZAPRASZAMY!

...
zobacz wiecej »
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij »